Neue Funktionen:

• Neu ist es möglich, den E-Mail Platzhalter im Buchungswidget zu konfigurieren (Vorlagen).
  • Die Calenso-Buchungsseite wurde überarbeitet (frischeres Design).
  • Neuer Buchungswidget-Footer, welcher weniger Platz verwendet.
  • Neu ist es möglich, eine Massenstornierung für spezifische Gruppentermine zu machen.
  • Neu ist es möglich, Terminbestätigungen an die E-Mail Adresse von Filialen zu versenden.
  • Neu wird Calenso monatlich die verwendeten Ressourcen (versendete E-Mails & SMS, verwendete Mitarbeiter / Ressourcen und verwendete Filialen in einem Report berechnen). Bei Überschreitung der Kontingente wird der Partner für eine Nachlizenzierung kontaktiert.
  • Neu ist es möglich, Links zu spezifischen Dienstleistungen eines Mitarbeiters zu konfigurieren (ähnlich wie Calendly): https://my.calenso.com/book/braincept/patrick/15m (damit diese Funktion funktionert, kann nun ein Buchungsname für die Dienstleistung im Dashboard konfiguriert werden).
  • Bei einem Fehler im Dashboard oder im Buchungswidget, kann nun direkt ein Feedback an Calenso gesendet werden (CTRL + i). Calenso ist so in der Lage, weitere wichtige Informationen für die Fehlerbehebung zu sammeln (Consle-Logs, Network-Requests). Aus diesem Grund haben wir "BugBattle" als Subunternehmen hinzugefügt und Kunden, welche mit Calenso einen AV-Vertrag unterschrieben haben, über diese Änderung informiert.
  • Neu wird die Adresse der Filiale im Buchungswiget angezeigt.
  • Unser neues Smart-Widget unterstützt und den Terminbuchungsprozess. Dieses Smart-Widget ist momentan im Beta-Stadium. Interessierte Partner können sich bei uns melden.
  • Technische Informationen über Calenso (z.B. wie man das Buchungswidget integriert) sind neu unter https://docs.calenso.com verfügbar.

Bugfixes:

• Dienstleistungen werden nun so auf der Terminseite angezeigt, wie sie definiert wurden (vorher wurden sie zu "titlecase" umformatiert.
  • Das Buchungswidget scrollt nun auch auf Safari problemlos auf die aktiven Elemente.

API

• Redesign Bookingpage (removed navigation, removed site title, using font-awesome icons)
  • Added store as booking type
  • Fixed typo in template
  • Mass cancelling events did not refund PayPal payments
  • After mass cancellation of events, the capacity was not re-calculated
  • Added cancellation reason to event-registrations
  • BRAIN-5592: Microsoft Teams integration preparation
  • BRAIN-5940: If existing customer does not have salutation, then salutation is set, it does not update
  • BRAIN-5957: Appointments: Possibility to send notification to Stores
  • BRAIN-5972: Implement email usage limit in widget (plus cronjob)
  • BRAIN-5973: SMS usage status notification for every 100 CHF
  • BRAIN-5980: Create template for email placeholder in widget
  • BRAIN-5997: Information booking question types should not be shown in the mails
  • BRAIN-5998: Ability to mass cancel dedicated events
  • BRAIN-6000: Make "in-store" payment-type dynamic based on a template
  • BRAIN-6011: Reboat: Booked event registrations have charged price even though user did not pay
  • BRAIN-6012: BL: Remove leading 0 from phone numbers before sending sms
  • BRAIN-6014: Improve deep linking of booking page
  • BRAIN-6049: Price issue when booking event

Dashboard

• BRAIN-5836: Remove commented header (cleanup)
  • BRAIN-5686: UX: Migrate widget design with whitelabel color definitions (and add lock if whitelabel is not active)
  • BRAIN-5688: UX: store settings should be in /stores page.
  • BRAIN-5957: Appointments: Possibility to send notification to Stores
  • BRAIN-5698: UX: deactivate "partner supports multiple bookings" banner and hide forever
  • BRAIN-5993: No release-notes are shown even though "has_release_notes" is true (in initialize_dashboard call)
  • BRAIN-5996: Booking questions should not be bold
  • BRAIN-5998: Ability to mass cancel dedicated events
  • BRAIN-6017: Add ability to define "url_name" in appointment-services UI
  • BRAIN-6030: Appointment service on booking page is changed to camel case.

Buchungswidget

• Improved footer and added branding flag
  • Added BugBattle
  • BRAIN-5890: Internal widget: ENTER on last step should not jump to first step
  • BRAIN-5980: Create template for email placeholder in widget
  • BRAIN-5992: Online Payment: If only bexio is connected, it will not show the option to pay on site or pay via Invoice
  • BRAIN-5698: UX: deactivate "partner supports multiple bookings" banner and hide forever
  • BRAIN-5999: Improve widget process on mobile (automatically scroll back up)
  • BRAIN-6000: Make "in-store" payment-type dynamic based on a template
  • BRAIN-6010: Remove extra space after free label in events widget
  • BRAIN-6018: Show store address in widget

Smart-Widget

• Initial release of booking-widget
  • Initial release of lead-widget