Calenso Release v4.7.0 (20.11.2020)

Erstellt von Calenso Support, Geändert am Fri, 20 Nov 2020 um 02:55 PM von Calenso Support

INHALTSVERZEICHNIS

Änderungen

In diesem Sprint haben wir vor allem an neuen Funktionen gearbeitet. Anschliessend werden diese kurz aufgeführt:

• Verschiedene Verbesserungen mit Berechtigungen.
  • Mitarbeiter/Ressourcen können ohne Rolle nicht mehr gespeichert werden.
  • Routing-Problem wurde behoben.
  • Unser UI wurde auf die neuste Version von Angular angehoben.
  • Terminvorschläge im Buchungswidget können nun selber gruppiert werden. Dafür wurde ein eigener Supportartikel erstellt.
  • Vorlaufzeit von Terminen und Gruppenterminen ist nun auch in Minuten möglich (Danke SGE).
  • Inaktive Gruppentermine können nun versteckt werden (Danke SGE).
  • Es wird nun im UI angezeigt, wenn es mit einem spezifischen externen Kalender ein Problem gibt und eine Verbindung nicht mehr möglich ist (Danke SGE).
  • Es gibt einen neuen Meeting-Anbieter: "Beim Kunden". Ist dieser definiert, dann kann ein Termin beim Kunden zuhause stattfinden.
  • Google Schriftarten werden nun nicht mehr direkt von Google geladen, sondern von unserem Server. Somit wird eine weitere Abhängigkeit zu Google entfernt.
  • Die Bexio-Schnittstelle für neue Kunden funktioniert nun wieder korrekt.
  • Unser Test-System kann nun E-Mails verschicken.
  • Daten von externen Kalendern (Server, Benutzername, Passwort, Impersonation) werden nun für Corporate Kunden AES-256 verschlüsselt.

Dashboard

• BRAIN-5423: New Export permissions
  • BRAIN-5424: Hide past appointments toggle is not updating in UI when page is loaded
  • BRAIN-5451: If user does not have read or read:own permissions hide UI element
  • BRAIN-5453: Global setting for the booking process: Check availabilities for all resources or only for the selected resource
  • BRAIN-5454: It should not be possible to save "Worker" without role
  • BRAIN-5462: Appointment rebooking does not support future_booking_threshold_appointments from widget
  • BRAIN-5471: GM: Switching between events and appointments breaks appointment view
  • BRAIN-5472: SGE: Ability to group appointment proposals in widget and calio (financed)
  • BRAIN-5473: SGE: Hide inactive group appointments (financed)
  • BRAIN-5474: SGE: Appointment and group appointment lead-time should be possible in minutes (financed)
  • BRAIN-5482: Fix partner login issue from customer detail page
  • BRAIN-5483: Show all workers for partner in customer detail view
  • BRAIN-5487: SGE: If an external calendar fails, make it inactive and show this in Calio with a x icon
  • BRAIN-5503: Angular 11 upgrade of dashboard
  • BRAIN-5494: Implement meeting type "at customer"
  • BRAIN-5519: Load google fonts from own server, not from google

Widget

• BRAIN-5453: Global setting for the booking process: Check availabilities for all resources or only for the selected resource
  • BRAIN-5466: GM: Only numeric values for zip code
  • BRAIN-5467: Widget takes certain images from DEV (blocks users)
  • BRAIN-5472: SGE: Ability to group appointment proposals in widget and calio (financed)
  • BRAIN-5494: Implement meeting type at customer
  • BRAIN-5507: GM: Not possible to add zip codes in widget on Windows with numpad
  • BRAIN-5509: Sucuri server side scanning not possible for widget
  • BRAIN-5513: BL: Widget should not disable free appointment proposal of other ressources
  • BRAIN-5520: Load google fonts from own server, not from google (widget)
  • BRAIN-5521: Widget personal data zip input should only accept numbers

API

• BRAIN-5376: Bexio Marketplace calenso registration and calenso login does not work
  • BRAIN-5453: Global setting for the booking process: Check availabilities for all resources or only for the selected resource
  • BRAIN-5469: Setup Test-System Groupe Mutuel
  • BRAIN-5472: SGE: Ability to group appointment proposals in widget and calio (financed)
  • BRAIN-5473: SGE: Hide inactive group appointments (financed)
  • BRAIN-5474: SGE: Appointment and group appointment lead-time should be possible in minutes (financed)
  • BRAIN-5476: Calenso trial modus switcher
  • BRAIN-5481: Multi status change of events does not work
  • BRAIN-5484: Problems with account should be sent to user, not only to Calenso support
  • BRAIN-5488: Coupon verify in widget does not work anymore
  • BRAIN-5489: & is wrongly shown in mail subjects
  • BRAIN-5490: When reseller signs up, send mail to support
  • BRAIN-5492: Exchange username and password should be encrypted in database
  • BRAIN-5494: Implement meeting type "at customer"
  • BRAIN-5496: Import script to block sync to 3rd party apps (autopilot)
  • BRAIN-5514: Store original_worker_id and original_booker_worker_id on appointments