Im zweiten Februar Sprint konnten wir viele Bugs beheben und Calenso ein weites Stück voranbringen. Wir listen die wichtigsten Neuerungen kurz auf:

• Wir haben nun die Möglichkeit, euch gezielt Promotionen (Angebote) in Calenso zukommen zu lassen.
  • Wir haben unser Reseller-Programm finalisiert. Ihr könnt euch nun als Reseller bei uns registrieren. Sobald ihr uns einen Kunden bringt, erhält ihr 30% des monatlichen Umsatzes. Wenn der geworbene Partner wiederum ein Reseller wird und Geld in Form einer Provision erhält, werden dir zusätzlich 2% von dessen Umsatz gutgeschrieben. Wenn du somit ein grosses Netzwerk hast, kannst du mit uns sehr gutes Geld verdienen. Das Reseller-Programm ist hier beschrieben.
  • Im Widget können die Widget-Parameter (zum Vorselektieren und Befüllen der Daten) nun als Base64 enkodierter Parameter übergeben werden. Das ist hilfreich, wenn Kunden beispielsweise die Rohdaten im Link nicht direkt sehen sollten. Eine genaue Beschreibung dazu gibt es hier. Vielen Dank an die Hans Eisenring AG für die Finanzierung dieses Features.
  • Es wurden zwei neue Webhook Eventtypen implementiert: Information, wenn ein Termin oder ein Event storniert wird. Weitere Informationen dazu findest du hier.
  • Wir haben unsere API Dokumentation weiter ausgebaut. Den jetzigen Stand findest du hier.
  • Wir haben unsere bexio Integration finalisiert. Alles dazu gibt es in folgendem Support-Artikel.
  • Wir haben die Integrationsseite verbessert. Nun wird beschrieben, wie Calenso in folgende Anbieter eingebunden werden kann: Calenso Buchungsseite, eigene Webseite, E-Mail Signatur, Wordpress, Jimdo, Wix, Google Booking, Facebook, Instagram.

INHALTSVERZEICHNIS

Calenso Backend/API

• BRAIN-3286: Change default appointment templates for better UX
  • BRAIN-3312: Use Calenso Partner partnership_id in Autopilot
  • BRAIN-3352: Generate reseller program report every quarter / year with summary of payments
  • BRAIN-3373: Stripe one-time-payment does not properly sync customer & tax data
  • BRAIN-3379: Notifications are wrongly sorted
  • BRAIN-3393: Apply to all appointments/events on services should not be there when editing. Breaks backend logic.
  • BRAIN-3390: Deals API should support "main-deal" flag -> main-deal will be shown in subscriptions/upgrade
  • BRAIN-3395: Getting stripe cards throws exception when no stripe partner is connected
  • BRAIN-3404: Stripe description and card name is missing for new created subscriptions
  • BRAIN-3405: Implement API to retrieve all partnerships
  • BRAIN-3423: Save utm_source in case it is present during registration
  • BRAIN-3446: Support resource_name in $supportedPlaceholders
  • BRAIN-3425: Implement leads API in order to invite leads
  • BRAIN-3426: Show utm_source in create partner email notification
  • BRAIN-3427: Sync lead partner to Autopilot
  • BRAIN-3429: Deleting partner is not possible anymore
  • BRAIN-3431: Document lead API in swagger
  • BRAIN-3432: Document reseller API in swagger
  • BRAIN-3435: [EISENRING]: Implement new webhook: appointment.booking.cancellation, event.booking.cancellation
  • BRAIN-3437: Stripe webhook delivery issue
  • BRAIN-3439: Support Base64 parameter on bookingsite and pass it to the booking-web-component
  • BRAIN-3441: Create API to retrieve reseller payment reports (admin)
  • BRAIN-3443: Finish partnership API and document it using swagger
  • BRAIN-3445: Implement API to multiple edit is_paid_out status of reseller payments
  • BRAIN-3464: When signing up check if partner email exists in lead & close registration loop
  • BRAIN-3465: When adding new lead, check if email already exists in partners or worker table. If yes, throw exception and show it in frontend
  • BRAIN-3661: Set partner password after bexio Calenso account was created by OAuth API
  • BRAIN-3462: Login token must be able to add new bexio Auth in order to create Calenso accounts
  • BRAIN-3472: Duplicate bexio partners-settings are created during bexio-setup
  • BRAIN-3477: Sync autopilot when lead accepted invitation
  • BRAIN-3490: Add subscription_type_id to deals
  • BRAIN-3492: Links in Events ICS and Blocker are wrong
  • BRAIN-3494: Return specific JSON response for create partner API when called via bot
  • BRAIN-3495: Extend deals API: ability to define no flags, coupon end date, coupon code

Calenso UI

• BRAIN-3251: Create Calenso partner from Bexio URL
  • BRAIN-3275: Create "deal and offer" section on startpage
  • BRAIN-3277: Create reseller dashboard
  • BRAIN-3288: User should be able to click somewhere to go to his booking page (currently only copy past works)
  • BRAIN-3347: After bexio was connected successfully, forward user to the online-payment settings page
  • BRAIN-3374: Internal booking widget does not work
  • BRAIN-3375: Implement email signature in integration-section
  • BRAIN-3376: Apply to all appointments/events on services should not be there when editing. Breaks backend logic.
  • BRAIN-3392: Show price information on billing detail subscription page
  • BRAIN-3400: Credit cards do not show no-elements component when there are not credit cards
  • BRAIN-3401: Build Issue
  • BRAIN-3402: If one stripe element is mounted then second stripe element is not mounted
  • BRAIN-3419: Add first-login parameter after registration for tracking
  • BRAIN-3422: Restructure profile navigation in settings
  • BRAIN-3430: Bexio Settings (ng-selects) are not properly pre-selected anymore
  • BRAIN-3438: Webhooks stats are not shown when they are 0
  • BRAIN-3451: Calio calendar connect api for exchange calendar_id must be user_id
  • BRAIN-3455: Add support for font_color on deals
  • BRAIN-3456: Invalid date is sent to backend when saving deals
  • BRAIN-3467: Ghost element table missing on reseller dashboard
  • BRAIN-3480: Add new tab to reseller-dashboard: Invitations
  • BRAIN-3486: Bugfixes deals slider
  • BRAIN-3491: Add support for subscription_type_id on deals
  • BRAIN-3498: If deal->no_flag == 1, do not show any red flags on the deal
  • BRAIN-3499: Deal can be limited by coupon_end_date. Show coupon_code and days until coupon expires (analog to other usecases)

Calenso Booking Widget

• BRAIN-3226: Eisenring: Base64 support for all parameters in widget
  • BRAIN-3377: Widget is not bookable anymore if all-day-exceptions are null
  • BRAIN-3496: Debug missing events in MOIA event widget
  • BRAIN-3500: Preselect appointment services issue